Bělorusko

Od 12.2.2017 občané EU mohou do Běloruska cestovat bez víza ale jen v případě pobytu do 5ti dnů a pouze letecky přes Minsk (nikoliv ovšem lety z Ruska a do Ruska!!!!) + Musí s sebou mít platný pas, peníze a platné pojištění!!!

Obchodní vízum do Běloruska

Požadavky:

a) Krátkodobé obchodní vízum (1 vstup nad 5 dnů)

  • cestovní pas (s platností min. 6 měsíců po vypršení platnosti víza, s min. 2 volnými stranami)
  • kopie pasu
  • 1x vyplněný a podepsaný formulář 
  • 1x aktuální barevná fotografie (pasový formát)
  • cestovní pojištění, kde musí být jasně uvedeno:
        1. jméno, příjmení, adresa pojištěné osoby
        2. název, sídlo a běžný účet dané pojišťovny
        3. přesná doba pobytu
        4. platnost na území Běloruské republiky (Svět / Evropa)
        5. limit pojistného plnění minimálně 10 000 EUR

b) Dlouhodobé obchodní vízum

  • cestovní pas (s platností min. 6 měsíců po vypršení platnosti víza, s min. 2 volnými stranami)
  • kopie pasu
  • 1x vyplněný a podepsaný formulář
  • 1x aktuální barevná fotografie (pasový formát)
  • zvací dopis od běloruské firmy, tzv.“Chodatajstvo“ (originál!!!)
  • garanční dopis z české společnosti (originál!!!)
  • výpis z Obchodního rejstříku zvoucí běloruské společnosti (originál nebo notářsky ověřená kopie notářem Běloruské republiky – ne starší 6 měsíců)
  • kopie smlouvy mezi českou a běloruskou společnostÍ
  • cestovní pojištění, kde musí být jasně uvedeno:
        1. jméno, příjmení, adresa pojištěné osoby
        2. název, sídlo a běžný účet dané pojišťovny
        3. přesná doba pobytu
        4. platnost na území Běloruské republiky (Svět / Evropa)
        5. limit pojistného plnění minimálně 10 000 EUR

Doba vyřízení 5 – 10 pracovních dnů.

Udělení víza je výhradně v pravomoci ambasády, konzul si vždy může vyžádat doplňující náležitosti a tím se doba vyřízení může prodloužit.

Formulář a přesná cena na vyžádání.

 


Turistické vízum do Běloruska

Požadavky:

  • cestovní pas (s platností min. 6 měsíců po vypršení platnosti víza, s min. jednou volnou dvoustranou)
  • kopie pasu
  • 1x vyplněný a podepsaný formulář
  • 1x aktuální barevná fotografie (pasový formát)
  • turistický voucher přímo z hotelu v Bělorusku
  • cestovní pojištění, kde musí být jasně uvedeno:
        1. jméno, příjmení, adresa pojištěné osoby
        2. název, sídlo a běžný účet dané pojišťovny
        3. přesná doba pobytu
        4. platnost na území Běloruské republiky (Svět / Evropa)
        5. limit pojistného plnění minimálně 10 000 EUR

          Doba vyřízení 5 – 10 pracovních dnů.

          Udělení víza je výhradně v pravomoci ambasády, konzul si vždy může vyžádat doplňující náležitosti a tím se doba vyřízení může prodloužit.

          Formulář a přesná cena na vyžádání.