Od 10.1.2017 lze žádat vízum do Ázerbájdžánu na pobyt do 30ti dnů online (business i turistiku) pro národnosti viz. níže:

Albania

Algeria

Andorra

Argentina

Australia

Austria

Bahrain

Belgium

Bosnia and Herzegovina

Brazil

Brunei Darussalam

Bulgaria

Canada

Chile

China

Costa Rica

Croatia

Cuba

Cyprus

Czech Republic

Denmark

Estonia

Finland

France

Germany

Greece

Guatemala

Holy See (Vatican)

Hungary

Iceland

India

Indonesia

Iran (Islamic Republic of)

Ireland

Israel

Italy

Japan

Jordan

Kuwait

Latvia

Liechtenstein

Lithuania

Luxembourg

Macedonia

Malaysia

Malta

Mexico

Monaco

Mongolia

Montenegro

Morocco

Nepal

Netherlands

New Zealand

Norway

Oman

Pakistan

Panama

Poland

Portugal

Qatar

Republic of Korea

Romania

San Marino

Saudi Arabia

Serbia

Singapore

Slovakia

Slovenia

South Africa

Spain

Sri Lanka

Sweden

Switzerland

Thailand

Turkey

Turkmenistan

United Arab Emirates

United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland

United States of America

Vietnam

Bezvízovy vstup do Republiky Bělarus

Prezident Republiky Bělarus Alexander Lukashenko dne 9. ledna 2017 podepsal nařízení №8 „O stanovení bezvízového vstupu a výstupu cizích státních příslušníků“. Dokumentem se stanoví bezvízový vstup do Republiky Bělarus na dobu do 5 dní ode dne vstupu přes hraniční přechod Národní letiště Minsk pro občany 80 států.

Nařízení se vztahuje na občany Evropské unie, USA, Kanady, Austrálie, jiných států, příznivých z migračního hlediska, strategických partnerů Republiky Bělarus, států, jež stanovili bezvízový styk pro občany Běloruska jednostranně. Přitom se bezvízový styk také stanoví pro neobčany Lotyšské republiky a osob bez občanství Estonské republiky.

Dokument je zaměřen na aktivizaci cestování podnikatelů, turistů, soukromých osob, jež mají cestovní pasy a neplatí pro cizince účastníky oficiálních návštěv: na diplomatické, služební, speciální a jiné srovnatelné pasy nebude brán zřetel.

Dle Nařízení pro vstup do Republiky Bělarus bez víza přes hraniční přechod Národní letiště Minsk občany vyjmenovaných v Nařízení států musí s sebou mít:

  • Platný pas nebo jiný jeho nahrazující doklad, určený pro cestování do zahraničí
  • Peníze: na každý den pobytu částku v cizí měně nebo běloruských rublech, ekvivalentní minimálně dvěma bázovým hodnotám (podrobněji)
  • Cestovní pojištění platné v Republice Bělarus (požadavky na pojištění)

Pro občany devíti zemí – Vietnamu, Haiti, Gambie, Hondurasu, Indie, Číny, Libanonu, Namibie, Samoa – povinným dodatečným požadavkem je také existence v dokumentu pro výjezd do zahraničí platného vícevstupého víza států EU nebo Schengenského prostoru s označením o vstupu na jejich území, a také letenek s potvrzením v nich odletu z Národního letiště „Minsk“ během pěti dnů od data vstupu.

Stanovený postup bezvízového pohybu přes letiště neplatí pro osoby, vstupující do Běloruska lety z Ruské Federace, a také plánující odletět do letišť Ruské Federace (tyto lety jsou vnitřní, hraniční kontrola se u nich neuskutečňuje).

Nařízení nabude platnosti za měsíc po jeho oficiálním zveřejnění – 12. února.

KANADA

!!!NOVINKA!!!!

Od 15.3.2016 je povinností se před vstupem na území Kanady registrovat v tzv. systému ETA. Bez této registrace vás do Kanady (ani do letadla) nepustí. Proto si ji nezapomeňte zajistit sami, či se na nás neváhejte obrátit. Rádi Vám s ní pomůžeme.

Požadavky:

  • cestovní pas (s platností min. 6 měsíců po vypršení platnosti víza, s min. jednou volnou dvoustranou )
  • kopie pasu
  • 1x vyplněný a podepsaný formulář
  • 1x aktuální barevná fotografie (pasový formát)
  • itinerář pobytu
  • cestovní pojištění na celou dobu pobytu
  • rezervace zpáteční letenky

Doba vyřízení 5 – 10 pracovních dnů.

Udělení víza je výhradně v pravomoci ambasády, konzul si vždy může vyžádat doplňující náležitosti a tím se doba vyřízení může prodloužit.

Formulář a přesná cena na vyžádání.

Požadavky:

  • cestovní pas (s platností min. 6 měsíců po vypršení platnosti víza, s min. jednou volnou dvoustranou )
  • kopie pasu
  • 1x vyplněný a podepsaný formulář
  • 1x aktuální barevná fotografie (pasový formát)
  • zvací dopis od mongolské společnosti, kde musí být jasně uvedeno na jak dlouho a proč, tam osoba je zvaná
  • garanční dopis z české společnosti
  • cestovní pojištění na celou dobu pobytu
  • rezervace zpáteční letenky

Doba vyřízení 5 – 10 pracovních dnů.

Udělení víza je výhradně v pravomoci ambasády, konzul si vždy může vyžádat doplňující náležitosti a tím se doba vyřízení může prodloužit.

Formulář a přesná cena na vyžádání.

Jednovstupé turistické vízum může žadatel získat po příletu na letišti Jomo Kenyatta International Airport v Nairobi, nebo na letišti Moi International Airport v Mombase ovšem na základě tzv. e-víza ze stránek http://www.evisa.go.ke. Dále s sebou cestující musí mít cestovní pas (platný min. 6 měsíců po návratu z Keni s min. 1 volnou dvoustranou), zpáteční letenku a rezervaci hotelu.

Naše agentura Vám v případě zájmu toto jednovstupé e-vízum může zařídit.

Doba vyřízení je cca. 2 pracovní dny.

Jednovstupé obchodní vízum může žadatel získat po příletu na letišti Jomo Kenyatta International Airport v Nairobi, nebo na letišti Moi International Airport v Mombase ovšem na základě tzv. e-víza ze stránek http://www.evisa.go.ke. Dále s sebou cestující musí mít cestovní pas (platný min. 6 měsíců po návratu z Keni s min. 1 volnou dvoustranou), zpáteční letenku, rezervaci hotelu a zvací dopis z keňské společnosti.

Naše agentura Vám v případě zájmu toto jednovstupé e-vízum může zařídit.

Doba vyřízení je cca. 2 pracovní dny.

Požadavky:

  • cestovní pas (s platností min. 6 měsíců po návratu z Konga, s min. jednou volnou dvoustranou)
  • kopie pasu
  • 2x vyplněný a podepsaný formulář
  • 2x aktuální barevná fotografie (pasový formát)
  • zvací dopis z konžské společnosti
  • garanční dopis z české společnosti (ORIGINÁL!!!)
  • rezervace zpáteční letenky
  • plná moc na naší společnost

Doba vyřízení 15 – 20 pracovních dní.

Udělení víza je výhradně v pravomoci ambasády, konzul si vždy může vyžádat doplňující náležitosti a tím se doba vyřízení může prodloužit.

Formulář a přesná cena na vyžádání.

Požadavky:

  • cestovní pas (s platností min. 6 měsíců po návratu z Etiopie, s min. jednou volnou dvoustranou)
  • kopie pasu
  • 1x vyplněný a podepsaný formulář
  • 1x aktuální barevná fotografie (pasový formát
  • rezervace zpáteční letenky
  • rezervace ubytování
  • plná moc na naší společnost

Doba vyřízení 10 – 15 pracovních dní.

Udělení víza je výhradně v pravomoci ambasády, konzul si vždy může vyžádat doplňující náležitosti a tím se doba vyřízení může prodloužit.

Formulář a přesná cena na vyžádání.

Požadavky:

  • cestovní pas (s platností min. 6 měsíců po návratu z Etiopie, s min. jednou volnou dvoustranou)
  • kopie pasu
  • 1x vyplněný a podepsaný formulář
  • 1x aktuální barevná fotografie (pasový formát
  • zvací dopis z etiopské společnosti, který musí být nejprve schválen úřadem Ethiopian Immigrations Office v Addis Abeba 
  • garanční dopis z české společnosti (ORIGINÁL!!!)
  • rezervace zpáteční letenky
  • plná moc na naší společnost

Doba vyřízení 10 – 15 pracovních dní.

Udělení víza je výhradně v pravomoci ambasády, konzul si vždy může vyžádat doplňující náležitosti a tím se doba vyřízení může prodloužit.

Formulář a přesná cena na vyžádání.